Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AC - od początku do AC 19 - Zakończenie ściany
Niby proste narzędzie ale działa bezsensownie. Powinno zawijać warstwy na zakończeniu ściany. Dlaczego GS nie wymyślił najbardziej oczywistego zawinięcia ściany jakie jest możliwe poprzez symetryczne zawinięcie kilku warstw przegrody strukturalnej?

O co mi chodzi:
jeśli robię np ścianę attyki, klej do styropianu, styropian i tynk - dwustronnie dookoła ściany, to chciałbym aby zawinięcie ściany działało jak należy tzn. abym mógł zawinąć na końcu ściany tynk, styropian i klej (3 warstwy - no a nie mogę. To się pojawia bardzo często - również dla innych typów ścian (oczywiście mogę to zrobić rozciągniętym słupem no ale przecież nie o to chodzi.

Zaraz Rafał albo Kolala napiszą że przecież nawet w skali 1:50 nie widać tego tynku ani kleju do styropianu - po co się użerać? W tym przypadku pewnie mają rację ale gdyby zamiast tynku była okładzina kamienna grubości np 4 cm to już zmienia postać rzeczy.

Pozdrawiam
Pozdrawiam

BAZA
Odpowiedz
bartekzachar napisał(a):...

Zaraz Rafał albo Kolala napiszą że ...

Czuję się jak jakiś oprawca/cenzor, no ale trudno — jeżeli taki "wish" ma pójść gdzieś dalej to należałoby się trochę więcej informacji co się da a czego nie da się zrobić obecnymi rozwiązaniami (zakończeniem ścian, drugą ścianą z użyciem MB).
Mały szkic?

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
A niech mnie. Cofam to - ciągle się czegoś uczę. No rzeczywiście - można poustawiać wcięcia odpowiednich warstw tak jak się chce. Gapa ze mnie.

Pozdrawiam
Dzięki Rafał - jak zwykle to ty masz rację... Smile

Załączone pliki Miniatury

Pozdrawiam

BAZA
Odpowiedz
Dalej niewiele się wyjaśnia choć szkic już jest całkiem fajny, gdzie niby mam rację (jak nie zabierałem głosu w sprawie rozwiązania) , jakie metody zostały użyte, co oznaczają numery, co znaczy "nie takie" etc. 8)

p.s.
Co post to jakieś osobiste wycieczki, nie od tego to forum, no chyba, że dział Off-topic :-)
Odpowiedz
Hm
Wyjaśniam:
1. Nie takie ... (w domyśle) jakbym chciał uzyskać.
2. Użyte metody - wszelkie możliwe urzywając narzędzia "zakończenie ściany".
3. Numery oznaczają kolejne opcje zakończenia - po wejściu w ustawienia tego narzędzia.

Dlaczego od razu osobise - było tylko krótkie "dzięki" Smile
A rację masz bo w załączonym pliku - zobaczyłem opcję którą chciałem sobie życzyć (wish list nie?) a o której nie wiedziałem. Tylko już po narysowaniu "szkiców".

Pozdrawiam
BAZA
Pozdrawiam

BAZA
Odpowiedz
Ok. Tylko z Zakończeniem ściany należy uważać - to jest obiekt biblioteczny więc w zestawieniach pojawiają się niewiarygodne wyniki jeżeli sumujemy komponenty takiej struktury.
Sprawa się zmieni jeżeli obiekty biblioteczne zaczną korzystać z Materiałów Budowlanych.
Odpowiedz
Ah właśnie dzięki za info.
Pozdrawiam

BAZA
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości