Witam! Obecnie korzystam z wersji demo programu Artlantis. Na laptopie mcbook air, mam problemy z jednostką. Program po włączeniu nie pyta mnie o jednostkę. W związku z czym mam problemy z teksturami(są nie wyraźne) wiem, że można zmieniac jednostki, jednak jest to dodatkowy problem. Niewidoczne jest również okno w widkou 2D. Prosze o pomoc
Po co te wykrzykniki z pomocą w temacie? :-)
Skala modelu automatycznie przenoszona jest z programu, w którym powstała scena. Jednostki można zmieniać w Preferencjach Artlantis-a:
Na jakość wyświetlanych tekstur przede wszystkim będzie miał wpływ ich rozmiar czyli im większe, z większą rozdzielczością bitmapy tym lepszy efekt końcowy.
Niektóre ustawienia, które również mają wpływ na jakość renderowanych (i wyświetlanych) tekstur:
WSZYSTKIE USTAWIENIA MAM DOKŁADNIE TAK JAK PAN POKAZUJE, CZYLI CENTYMETRY. DLACZEGO W TAKIM RAZIE U MNIE WSZYSTKO JEST ROZMYTE? A KAZDY NOWO DODANY OBIEKT JEST BARDZO DUŻY ? MAM RÓWNIEŻ PROBLEM Z OKNEM 2D, NIC NA NIM NIE WIDAĆ. ZAŁĄCZAM ZDJECIE JAK TO WYGLADA
Rozwiązałam problem. W ustawieniach na początku w opcjach nie zmieniłam rozmiaru. Troszkę inaczej wyglada to na macu a inaczej na zajęciach komputerowych