Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anegdota o geodetach
Przy okazji geodetów opowiem wam ciekawostkę.
Ostatnio na moją prośbę miasto ogłosiło przetarg na wykonanie mapy do celów projektowych 11h kompleksu leśnego. Wystartował poza miejscowy geodeta, który nie widział terenu na oczy i potraktował wszystko standardowo - luknąć pobieżnie i przyklepać pieczątki. Zapodał najniższą cenę ale nie spodziewał się że wytyczne dostanie ode mnie. Chłopakowi przyszło pomierzyć kilka tysięcy drzew i zweryfikować warstwice sięgające 14 metrów wysokości ponad teren okolicy + żlebiska i inne ubytki. Geodeta był załamany ale co miał zrobić. Do tego miał przygotować mapę wektorową. Otrzymałem kilka tysięcy drzew łącznie z rzędnymi podstawy drzewa - wszystko w DXF.
Mac PRO / Quad-Core Intel Xeon 2x2,26GHz / 16GB DDR3 / ATI Radeon HD 4870 512GB / Mac OS X 10.14.2
Odpowiedz
W jednym z fimów Barei był taki gość co go w żadnym sklepie nie chcieli obsługiwać....
Oj żebyś sobie u geodetów złej prasy nie zrobił...kto Ci wtedy będzie pomiary robił...

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
Ale Pietrek ma zdjęcie Gabriela , a Gabriel u naszych geodetów nie zamawia.. :lol:
zresztą chyba u żadnych... 8)
Dell Precision Tower, Intel i9, 20x3,7 GHz, 32 GB, Nvidia Quadro RTX 4000 |
Dell Precision|Intel i7/4x2,8 GHz |8GB| AMD Fire Pro W4170 M| Win10Pro|
|Archicad 25 | Artlantis 2021 |Artlantis R6,5|
Odpowiedz
Moderator czuwa 8)
A jak myślicie, posadziłem tyle samo drzewek 3D podświetlając podkład geodezyjny?
Mac PRO / Quad-Core Intel Xeon 2x2,26GHz / 16GB DDR3 / ATI Radeon HD 4870 512GB / Mac OS X 10.14.2
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości