Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ArchiCAD 18
Osiemnaście!
http://www.graphisoft.com/archicad/arch ... /overview/
Odpowiedz
reaktywację forum uzgodniliście z publikacją 18 ? 8)
Dell 7740 | Xeon E-2276M 64GB | 1TB NVMe | WinPro 10x64 | FHD 17, Quadro RTX 3000 6GB + 2x LG34"/2560x1080
Archicad 24+, ArtLantis S 2+, Twinmotion
Odpowiedz
Drugi!
(po niezawodnym garrym, Rafał się nie liczy Smile
AC 23 PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
Odpowiedz
garry napisał(a):reaktywację forum uzgodniliście z publikacją 18 ? 8)
:-) o konfliktach zbrojnych nie na tym forum.
No, ale jak się podoba 18?
Odpowiedz
Rafał napisał(a):
garry napisał(a):reaktywację forum uzgodniliście z publikacją 18 ? 8)
:-) o konfliktach zbrojnych nie na tym forum.
No, ale jak się podoba 18?

Chmury, rewizje, koordynacja - tak na szybko. Pewnie potrzebne, na gorąco ciężko cokolwiek powiedzieć.
Z ważnych dla mnie zmian - jakby ten render działał szybko i mógł sprawnie zastąpić Artlantisa - to byłoby coś. Pożyjemy - zobaczymy Smile

pozdrawiam i cieszę się, że forum reaktywowane.
AC 23 PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
Odpowiedz
Działa szybko lub wolno jak sobie życzysz :-) Jakość jak dla mnie to Artlantis +.
Generalna zaleta że jest zintegrowany, ćwiczę podobną integrację od jakiegoś czasu z Maxwellem w ArchiCAD-zie i to jest właściwa ścieżka w porównaniu z Artlantisem.
Odpowiedz
no i się potwierdziło ("to co słyszałem" 8) ): że 18 to będzie takie 2R (czyli Render i Revision).
A co do reaktywacji, to może roześlijcie z automatu forumowiczom wiadomość, że znów mogą tu zaglądać, żeby nie było tak, że zajrzą tu tak od niechcenia za jakieś pół roku - zwłaszcza ci którzy już stracili nadzieję... Sad
Dell 7740 | Xeon E-2276M 64GB | 1TB NVMe | WinPro 10x64 | FHD 17, Quadro RTX 3000 6GB + 2x LG34"/2560x1080
Archicad 24+, ArtLantis S 2+, Twinmotion
Odpowiedz
Jakoś nie umiem znaleźć większych szczegółów o tych chmurach i serwerach zarządzanych jednym serwisem...?

Pozytywnie to wygląda, szczególnie te rewizje wydają się dużą ilością kodu okupione. Ciekawe jak się sprawdzą w praktyce :wink:

Maxon - super, szczególnie, że ufam w dalszy rozwój Cinema+ACSmile To jest silnik z C4d 14?

garry napisał(a):A co do reaktywacji, to może roześlijcie z automatu forumowiczom wiadomość, że znów mogą tu zaglądać, żeby nie było tak, że zajrzą tu tak od niechcenia za jakieś pół roku

+1, wróciłem czystym przypadkiem Wink
 MP 5.1, Xeon 6@3,33, 32GB, nVidia GTX 580. OSX 10.9.5_AC18.
Odpowiedz
mirimo napisał(a):Jakoś nie umiem znaleźć większych szczegółów o tych chmurach i serwerach zarządzanych jednym serwisem...?
To powiedzmy dla biur 50+ :-)

Cytat: Maxon - super, szczególnie, że ufam w dalszy rozwój Cinema+ACSmile To jest silnik z C4d 14?
14. Ale trawa już jest z 15tki. Nowy silnik obiecywali że do końca roku ale chyba nie ma to większego znaczenia.
Co fajne jest możliwość przerzucenia całego modelu z ustawieniami renderingu bezpośrednio do C4D.
Odpowiedz
Rafał napisał(a):Co fajne jest możliwość przerzucenia całego modelu z ustawieniami renderingu bezpośrednio do C4D.

REWELACJA !
Odpowiedz
Pozotaje jedynie ostatnie pytanie.
Czy przy całych tych rozbudowanych zmianach dokumentacji w PDF, została wprowadzona w końcu możliwość podlinkowania arkuszy w spisie arkuszy do konkretnych arkuszy?
Jedno tłumaczyć klientowi, że może klikać na znacznik przekroju czy detalu aby "przeskoczyć" na odpowiednią stronę dokumentacji pdf. Drugie powiedzieć mu pod koniec, że niestety, ale spis arkuszy na początku nie ma tej funkcjonalności...
Odpowiedz
Od dawna ćwiczyłem z C4D i AC razem - jak się cieszę że w końcu coś z tym renderem AC posunęło się do przodu. Jak będzie trawa jak w Cinemie to będę zadowolony i przeszczęśliwy. pożyjemy zobaczymy.

pozdrawiam z powrotem

BAZA
Pozdrawiam

BAZA
Odpowiedz
Jest trawa jak w cinemie.
Odpowiedz
Czy ktos robił testy dla tej samej sceny renderowanej w AC i C4D?
Super ze mozna cinemowe materiały zassac do AC. Smile
I jeszcze rozbicie PDF. 18 jedzie na podtlenku azotu w stosunku do Revita Smile))
Odpowiedz
Solex napisał(a):Czy ktos robił testy dla tej samej sceny renderowanej w AC i C4D?
Super ze mozna cinemowe materiały zassac do AC. Smile
I jeszcze rozbicie PDF. 18 jedzie na podtlenku azotu w stosunku do Revita Smile))

Ale co być chciał przetestować w tej scenie bo to nie wynika z tego pytania?
Z podtlenkiem azotu nie miałem nigdy do czynienia więc chyba nie łapię tematu :-)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości