Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Archicad Zapis widoku 3D w większej rozdzielczości
Cześć,

Chciałem do prezentacji zapisać ustawiony widok 3D taki jak mam na ekranie do tiffa (lub inny format obrazu) ale w większej rozdzielczości niż ekran.
Program w zasadzie robi mi printscreena bez możliwości zmiany rozdzielczości. Byłbym wdzięczny za sugestie jak to rozwiązać, w opcjach nic nie ma.

Poniżej przykład co udało mi się uzyskać:
[Obrazek: Test.png]

Chyba, że jedynym rozwiązaniem jest ustawienie widoku na kartce np A3 i wydruk stamtąd...
DELL 7500 Win Pro 10x64 / 2x Intel Xenon X5690 3.47 GHz, 48 GB RAM, MSI Geforce GTX 1070 Armour 8GB OC
ARCHICAD 24 PL
Odpowiedz
Tutaj:

Załączone pliki Miniatury

Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB + SSD 480GB i inne szpargały...
Odpowiedz
a potem koniecznie zapisz widok

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
Dzięki wielkie Tikos... takie proste rozwiązanie ... Smile.
DELL 7500 Win Pro 10x64 / 2x Intel Xenon X5690 3.47 GHz, 48 GB RAM, MSI Geforce GTX 1070 Armour 8GB OC
ARCHICAD 24 PL
Odpowiedz
Proste to by było gdyby rozdzielczość dało się zmienić w ustawieniach widoku... a tak lewa ręka do prawego ucha...no ale da się

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
Koala napisał(a):Proste to by było gdyby rozdzielczość dało się zmienić w ustawieniach widoku... a tak lewa ręka do prawego ucha...no ale da się

Pozdr,
Koala
Ale da się wielkość w pikselach zapisać razem z widokiem 8) .
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości