Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Artlantis 5, brak widoku 2D
Witam,

Od jakiegoś czasu nie mogę włączyć widoku 2D w Artlantisie. Klikając na symbol (układ współrzędnych) nie pojawia się nic.
Problem jest od niedawna wcześniej wszystko działało. Czy jest taka możliwość, że coś przypadkiem przestawiłam?

Będę wdzięczna za pomoc, bez 2D ani rusz.
Która wersja 5-tki? Jaki system operacyjny?
a może okienko się schowało gdzie
Artlantis 5.1.2.5
Windows 7
raczej sie nie schowało - sprawdzałam
jeśli okienko nigdzie się nie chowa (czasem przejście z dwóch monitorów na jeden tak działa) i nie daje się włączyć

1 - spróbuj otworzyć inny projekt ale najpierw odpalając artlantisa a potem otworzyć projekt
( wybierz taki projekt w którym okienko na pewno było )

2 - jeśli powyższe nie działa - otwórz edytor rejestrów na tej pozycji HKEY_CURRENT_USER > Software > Abvent
i usuń ją - powinien się zrestetować

3 - jeśli żadne z ww. nie działa - odinstaluj, wyczyść rejestry, zainstaluj ponownie
ad.2 czy na pewno mam trwale usunąć cały folder pt Artlantis5 ze wszystkimi podfolderami?
A próbowałaś przy włączonym artlantisie (z włączonym oknem 2d) kliknąć prawym klawiszem myszki na pasku zadań windowsa i kazać mu ułożyć wszystkie okna obok siebie? Czasem takie zaginione okienko wtedy się ujawnia... Taka sytuacja zdarza się dość często przy pracy na 2 monitorach a potem na jednym - zaginione okienko 'zostaje' na tym drugim

Pozdro,
Bartek

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ad pkt 2 - jeżeli poszukiwania zaginionego okienka nic nie dały - i edytujesz rejestr - to tak wywal wszystko
Witam
Przy przelaczaniu monitorów okienko się pojawilo nawet nie wiem w ktorym momencie.
Dziekuje wszystkim za podpowiedzi.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości