Liczba postów: 14
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Witam,
Od jakiegoś czasu nie mogę włączyć widoku 2D w Artlantisie. Klikając na symbol (układ współrzędnych) nie pojawia się nic.
Problem jest od niedawna wcześniej wszystko działało. Czy jest taka możliwość, że coś przypadkiem przestawiłam?
Będę wdzięczna za pomoc, bez 2D ani rusz.
Liczba postów: 3 038
Liczba wątków: 75
Reputacja:
2
Która wersja 5-tki? Jaki system operacyjny?
Liczba postów: 279
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
a może okienko się schowało gdzie
Reputacja:
0
Artlantis 5.1.2.5
Windows 7
raczej sie nie schowało - sprawdzałam
Reputacja:
0
jeśli okienko nigdzie się nie chowa (czasem przejście z dwóch monitorów na jeden tak działa) i nie daje się włączyć
1 - spróbuj otworzyć inny projekt ale najpierw odpalając artlantisa a potem otworzyć projekt
( wybierz taki projekt w którym okienko na pewno było )
2 - jeśli powyższe nie działa - otwórz edytor rejestrów na tej pozycji HKEY_CURRENT_USER > Software > Abvent
i usuń ją - powinien się zrestetować
3 - jeśli żadne z ww. nie działa - odinstaluj, wyczyść rejestry, zainstaluj ponownie
Reputacja:
0
ad.2 czy na pewno mam trwale usunąć cały folder pt Artlantis5 ze wszystkimi podfolderami?
Liczba postów: 267
Reputacja:
0
A próbowałaś przy włączonym artlantisie (z włączonym oknem 2d) kliknąć prawym klawiszem myszki na pasku zadań windowsa i kazać mu ułożyć wszystkie okna obok siebie? Czasem takie zaginione okienko wtedy się ujawnia... Taka sytuacja zdarza się dość często przy pracy na 2 monitorach a potem na jednym - zaginione okienko 'zostaje' na tym drugim
Pozdro,
Bartek
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Reputacja:
0
ad pkt 2 - jeżeli poszukiwania zaginionego okienka nic nie dały - i edytujesz rejestr - to tak wywal wszystko
Reputacja:
0
Witam
Przy przelaczaniu monitorów okienko się pojawilo nawet nie wiem w ktorym momencie.
Dziekuje wszystkim za podpowiedzi.