Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błąd na wizualizacjach
Cześć,

Mam problem z wizualizacjami. Robię je podstawowo w Archicadzie, silnikiem Cinerender. Z jakiegoś powodu wyskakują mi plamy (wyraźnie widoczne bąble na foto). Próbowałam już pozmieniać materiały ich odbicia, refleksy itp, zmieniałam ustawienia światła itd. Nic się nie zmienia. Im wyższa jakość tym bardziej widoczny problem. Nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. Szukałam jakiegoś tropu w internecie, ale nic nie znalazłam. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc, doradzić i powiedzieć skąd to się bierze i jak tego uniknąć?

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Problem wiąże się niestety z niedostosowaniem standardowych ustawień światła/renderingu/materiałów do renderingu architektury, wnętrz w szczególności.
Zapraszam na szkolenie, następne we wrześniu w Łodzi.

Żeby się nie zakopać w tej chwili w wyjaśnieniach, wyłącz światło którym świecisz - ustaw sobie podstawowe światło - kulkę lub płaszczyznę. (jeszcze lepiej zrobić świecący materiał ale to już sporo tłumaczenia) potem zaimportuj na początek moje ustawienia renderingu z tego wątku : viewtopic.php?f=10&t=5740
Ustawienia renderingu eksportujesz i importujesz w oknie ustawień renderingu w rozwijanym menu "scena".
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości