Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak elementów wnętrza w widokach ArtLantisa
Witam,
otwieram w ArtLantisie projekt z AC i korzystając z widoków 2d nie pojawiają mi się wszystkie elementy wnętrza tylko same ściany. Gdy nie widać zawartości wnętrza
nie idzie pracować nad plikiem. Co źle zrobię że nie widzę tego? w załączeniu przykład:
tak mam:

a tak chcę by było:

Odpowiedz
Fajnie byłoby wiedzieć która to wersja, bo na pewno nie 2019 :-) W preferencjach przełącz tu:

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Moja wersja Artlantisa to: 6.5.2.14 Release; RedSDK 4.2.1.11 - 126011-813893

Mam ustawione "przedstawienie szkieletowe" i kurczę wyświetla jak wyświetlałoSad(
Odpowiedz
solenzara napisał(a):Moja wersja Artlantisa to: 6.5.2.14 Release; RedSDK 4.2.1.11 - 126011-813893

Mam ustawione "przedstawienie szkieletowe" i kurczę wyświetla jak wyświetlałoSad(

OK. To kliknij ikonkę u dołu po prawej.
Odpowiedz
Przejrzałam inne pliki na których pracowałam wcześniej- zawsze mam ustawiony widok szkieletowy, ale widok 2d pokazuje zawsze ściany zewnętrzne jako pełne i to co się dzieje w środku nie widać.

I jeszcze jedna sprawa. Otwieram swoje pliki artlantisowe po jakimś czasie -kilka miesięcy i program otwierając nie wczytuje mi tekstur. Pojawia się komunikat, że brakuje ich ale funkcje aby wskazać lokalizacje są nieaktywne.
Poza tym plik nie przeniosłam z danej lokalizacji, od początku utworzenia jest tam gdzie był a materiały nie ładują się :evil: Jak robię opcję aby użył tekstur z pliku referencyjnego też nie wczytuje.
Nie wiem w czym problem. Wygląda na winę programu wg mnie. Czy zatem mam się zwrócić z reklamacją do sprzedawcy oprogramowania? :|

Odpowiedz
Rafał napisał(a):
solenzara napisał(a):Moja wersja Artlantisa to: 6.5.2.14 Release; RedSDK 4.2.1.11 - 126011-813893

OK. To kliknij ikonkę u dołu po prawej.

Teraz działa!!! yeach Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin
Odpowiedz
tak kombinowałam, że zniknęła mi paletka shaderów.. Jak to włączyć..? :oops: :| klikam wszystko i wszędzie i nie ma jej Sad Sad Sad Sad

Odpowiedz
uff doszłam co pokręciłam:
zmieniłam lokalizację tego folderu na jakiś swój i nie wczytywało shaderów itd.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości