Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak pamięci?
Mam taki problem:
podczas renderowania pojawia mi się taki komunikat: brak pamięci do stworzenia fotoprezentacji (kod błędu:50), a podczas robienia elewacji: błąd przy kolorowaniu analitycznym. Czy to oznacza że muszę sobie dokupić większą kość pamięci? Mam 2GB i myślałam że to wystarczy.
z góry dziękuje za odpowiedzi
Odpowiedz
Problematyczny może być jakiś obiekt...

Proponuję pobawić się obszarem zaznaczania i sprawdź po kawałku czy się będzie renderowało...
Z moich doświadczeń pamiętam też sytuację gdy niewielkie ograniczenie obszaru zaskutkowało wyrenderowaniem obrazka bez błędów.

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
Próbowałam po kawałku robić i dalej było to samo.
czy to może być spowodowane tym że mam wstawionych dużo obiektów bibliotecznych i komp mi nie wyrabia?
A elewacja mi zniknęła Smile
Odpowiedz
może jeszcze rozdzielczość?

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
dalej wyskakuje mi to samo. zrobiłam nawet format dysku bo złapałam jakiegoś wirusa. próbowałam zrobic to samo na innym kompie dużo słabszym i tam wszystko wyszło. dlaczego u mnie tego nie chce zrobić?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości