Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chłopaki kombinujom...
a Izdebka coś przeciwdziała? wiecie coś na ten temat?

za GW

Jednocześnie minister sprawiedliwości przyznał, że nie wszystkie zawody mogą być otwarte ze względu na to, że są na specjalnej liście Komisji Europejskiej. Znajdują się na niej m.in. lekarze, architekci i adwokaci. W ich ramach możliwe jest jednak stopniowanie kwalifikacji tak, aby przedstawiciele niektórych zawodów nie musieli przechodzić przez wszystkie ścieżki, aby móc w ograniczonym zakresie uprawiać swój zawód. - Można to wprowadzić na przykład w przypadku architektów. Nasz pomysł zakłada, żeby pozwolić osobie, która ukończy studia, pozwolić na wykonywanie zawodu, na przykład projektować altanki czy ogrodzenia, aby potem, wraz ze zdobywaniem kolejnych uprawnień, architekci nabywali prawa do projektowania bardziej skomplikowanych konstrukcji. Obecnie nie jest to możliwe - powiedział Barszcz.
AC 23 PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
Odpowiedz
Czy mi się tylko wydaje...ale chyba do projektu "altanki czy ogrodzenia" nie potrzeba żadnych uprawnień...więc chcą zapewne cos zmienić nic nie zmieniając - ale odegrawszy duże fanfary przy tym jak zawsze.
Może się mylę...bo ta ekipa już trochę napsuła (jak każda z resztą)

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
..czuje się roztrzęsiony wewnętrznie... :roll:
dadzą studentom prawo robienia altanek ....zabiorą mi chleb... po 20 latach pracy zostanę na lodzie....

.... już widzę te ogólnopolska dyskusję z ważnymi osobami (Pan Barszcz, Pan Żurek, Pan Rosół ) w programie panajanapospieszalskiego...
uuuuu ....bęęęęędzie sie działo.... :|
Dell Precision Tower, Intel i9, 20x3,7 GHz, 32 GB, Nvidia Quadro RTX 4000 |
Dell Precision|Intel i7/4x2,8 GHz |8GB| AMD Fire Pro W4170 M| Win10Pro|
|Archicad 25 | Artlantis 2021 |Artlantis R6,5|
Odpowiedz
Rycho napisał(a):..czuje się roztrzęsiony wewnętrznie... :roll:
dadzą studentom prawo robienia altanek ....zabiorą mi chleb... po 20 latach pracy zostanę na lodzie....

.... już widzę te ogólnopolska dyskusję z ważnymi osobami (Pan Barszcz, Pan Żurek, Pan Rosół ) w programie panajanapospieszalskiego...
uuuuu ....bęęęęędzie sie działo.... :|

:-)
właśnie trzeba wtedy pójść za ciosem i zabronić projektowania wnętrz i krajobrazu bez stosownych uprawnień i egzaminów...
Odpowiedz
Rafał napisał(a):właśnie trzeba wtedy pójść za ciosem i zabronić projektowania wnętrz i krajobrazu bez stosownych uprawnień i egzaminów...

Smile hehe, jak patrzę na wytwory projektowe koleżanek mojej żony - wnętrzarek po ASP - to jestem jak najbardziej ZA ! Smile
elementarna wiedza techniczna potrzebna jest nawet wnętrzarzom (a nie "...tak to ma wyglądać a pan Mietek sobie jakoś poradzi..." )
AC 23 PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości