Liczba postów: 456
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
A po huk 250 dpi?
Tak dużego obrazka nie ogląda się "licząc pixeli" tylko z pewnej odległości żeby ogarnąć obraz całośći.
150 dpi to max. - strata jakości żadna, a plik wielokrotnie mniejszy i łatwiejszy do wyrenderowania przez komputer.
Przypominam, że wraz ze wzrostem rozdzielczości plik i gęstości upakowania pikseli (magiczne dpi) plik rośnie w postępie geometrycznym.
PS. Zobacz jak wyglądają z bliska bilboardy reklamowe.
DELTA - AUTORYZOWANY SPRZEDAWCA - POMORSKIE I WARMIŃSKO-MAZURSKIE
SZKOLENIA Z ARCHICADA
SPRZEDAŻ, SERWIS APPLE & PC, DRUKARKI
tel. 606 139 157
<!-- e --><a href="mailto:delta@arch.pl">delta@arch.pl</a><!-- e -->
MacBook Pro 15.4" i7 2.3GHz 16GB 512SSD nVidia GT 750M OS X 10.10.2
Liczba postów: 3 775
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Jak długo czekasz/czekałeś?
Cinerender nie wisi...1,5 GB to wcale nie jest dużo...ale zależy ile masz pamięci.
Swoją drogą trza było zobaczyć najpierw jak wyjdzie 150 dpi...bo w przeważającej większości motywów powinno styknąć na obrazku 70x70 cm
To co liczysz to jest 50 Magapixeli...więc....
Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Render zawiesił się tak po 5h. Mam 16 gb ramu więc probelmu nie było tylko bardziej chodzi mi o to, że nie wiem czy ubić ten proces czy może da się jeszcze jakoś odzyskać dane...
Hmmm może faktycznie spróbuje 150 dpi.
Liczba postów: 3 775
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Trzeba by zlokalizować pliki tymczasowe cinerendera...jeśli nie ma ruchu na plikach od tych 5h to znaczy że wisi...
Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Liczba postów: 1 836
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
jeśli renderujesz w AC tzn cinkiem to po prostu przerywasz w momencie kiedy wyrenderuje Tobie to co chcesz - stop, zapisz i tyle. Cinek renderuje jak większośc od środka. Potem sobie wytniesz ten niewyrenderowany margines. Tylko ustaw sobie te bryłę w środeczku (więcej nieba)
Dell Precision Tower, Intel i9, 20x3,7 GHz, 32 GB, Nvidia Quadro RTX 4000 |
Dell Precision|Intel i7/4x2,8 GHz |8GB| AMD Fire Pro W4170 M| Win10Pro|
|Archicad 25 | Artlantis 2021 |Artlantis R6,5|