Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co oznacza logo na ikonie AC
Tak to juz jest ze czasami ktos kto widzi po raz pierwszy obiekt naszych fascynacji zwany Archicad dostrzega rzeczy o ktorych wczesniej nawet bysmy nie pomysleli. I tak zrodzilo sie pytanie co u licha oznacza symbol na ikonie startu AC. Od czasu kiedy poraz pierwszy zasiadlem do AC a byla to wersja 5.0 zawsze widnialy trzy kolorowe kredeczki, plotmaker mial "rotringa i kartke, Artlantis ze swoim diamentem tez sie rozumie, Autocad,Microstation ..etc. Natomiast brak mi pomyslu co oznacza wsploczesne logo w AC. Jezeli macie jakies pomysly chetnie zaspokoje nie tylko moja ciekawosc.
Pozdrawiam
Odpowiedz
Na maku widać doskonale:

[Obrazek: obrazek3td3.png]
Odpowiedz
Piszcie co chcecie ale mnie od początku to logo (pomimo, że wiem iż również od początku to oryginalne "spojrzenie" na drapacze chmur) kojarzy się raczej z kinematografią tj dużą szpulą taśmy filmowej (taki wycinek około 1/4 tej szpuli). To pewnie dlatego, że na co dzień to logo oglądam w wielkości mniej więcej 1x1cm i nie cholery nie dostrzegam szczegółów.
A przy okazji: w pełni zgadzam się z gdzieś zasłyszanym przekonaniem, że najlepsze logo powinno być na tyle subtelne i proste, żeby dało się je wykonać dosłownie z kartofla (kartoflana pieczęć), dawało się zgrafizować do B&W i wszyscy wiedzieli co ono przedstawia. 8)
Dell 7740 | Xeon E-2276M 64GB | 1TB NVMe | WinPro 10x64 | FHD 17, Quadro RTX 3000 6GB + 2x LG34"/2560x1080
Archicad 24+, ArtLantis S 2+, Twinmotion
Odpowiedz
Z kartofla dałoby się i trzy ołówki wyrzeźbić jak i piórko. Loga wersji 4.55 czyli portalu romańskiego to już chyba nie tak łatwo :-)
Dlaczego GS zrezygował z piórka które było genialne? Nikt nie wie (pytania padały).
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości