Liczba postów: 572
Liczba wątków: 70
Reputacja:
1
Panie i Panowie.
Pytam z ciekawości, jak w temacie. U nas ostatnie dwa lata to była prawie wyłącznie (80%) deweloperka i domki prywatne. A teraz - zero, nie dość, że nowych tematów nie widać to jeszcze problemy z wyegzekwowaniem kasy za stare.
Znajome pracownie też zaczynają piszczeć, biorą się za inwentarki czy inne g....
Konstruktor powysyłał ludzi na zaległe urlopy i siedzi na telefonie bawiąc się w sprzedaż bezpośrednią swoich usług.
Tak szczerze?
pozdr
AC 23 PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
Liczba postów: 116
Liczba wątków: 11
Reputacja:
0
Ja robotę ciągle mam, ale rzeczywiście mniej niż ostatnio.
Tyle, że ostatnio było jej stanowczo za dużo

A teraz nareszcie odkurzyłem aparat i realizuje marzenia

Trzeba naładować akumulatory zanim kryzys się skończy
iMac 24" x3 + iMac 27" i5, MacBook x1, MiniMac x1 OS -OS X 10.6 Śnieżny Leoś
ArchiCAD 13 PL
Liczba postów: 1 836
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
??????? :?: :?:
dźizus, ja mam więcej teraz niż poprzednio - z tym że ja pracowni nie mam już od 8 lat i sam wszystko obrabiam - więc trzy domki i dwa, trzy duże (jak dla mnie 8) 4-6 tys m2 p.u.) projekty na rok to standard.
Teraz się zwiększyła ich ilość. Co prawda wcale nie jest to komplementarne z kasą :?
Kasa ta sama i zaległości z poprzednich projektów, ale kryzysu nie odczuwam. Ina sprawa to to że na rynku działam 22 lata i nigdy nie robiłem projektów "gościom z ulicy" tylko wszystko z tzw "polecenia". To drzewo rozrosło się na tyle że stale jest ktoś "z polecenia"
Dell Precision Tower, Intel i9, 20x3,7 GHz, 32 GB, Nvidia Quadro RTX 4000 |
Dell Precision|Intel i7/4x2,8 GHz |8GB| AMD Fire Pro W4170 M| Win10Pro|
|Archicad 25 | Artlantis 2021 |Artlantis R6,5|
Liczba postów: 200
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
U mnie tematów sporo, nie tak dużo jak w ostatnich dwóch latach / to było coś niesamowitego / ale zdarzają się telefony nie wiem skąd... czyli ludzie szukają...
Pracuję głównie w zamówieniach publicznych / pewny płatnik / i muszę powiedzieć, że jest tego ciągle sporo, choć ceny spadły...
W 2002 i 2003 o kryzysie nikt nie mówił / była dziura budżetowa Bauca / a z tematami był koszmar, nic się nie działo a teraz niby kryzys a robota jest...
pozdrawiam
ArchiCAD 15
iMac 24" 2.4 GH, MBP 2.2 GH, Mac OS X 10.8.2
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.archikwiat.com">http://www.archikwiat.com</a><!-- m -->