Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orbit nie działa
Dziwny problem u mnie wystąpił - co jakiś czas zamiera mi okno 3D - objawy są następujące
1. Nie działa orbit ani "pan" niezależnie od ustawień okna - czy silnik wewn. czy openGL - bez różnicy
2. Można swobodnie edytować elementy, po przejsciu do okna 2D i poustawianiu parametrów widoku 3D - na jakiś czas problem ustaje.
3. Problem występuje tylko w jednym pliku projektu co dziwne, projekt ani duży ani na razie skomplikowany
4. Sterowniki karty - leciwy dość Radeon X1950 Pro - przeinstalowane
5. Miejsca zalecanego na dysku C: gdzie jest instalka - dość (3GB)
6. Zużycie procesora i RAMu - praktycznie żadne.

AC14, karta jak wyżej, procek Intel Core Quad 6600, RAM 2*1024 DDR2 - wiem, ze mało, ale dotąd wystarczał.
Aha, winXP32 bit, SP3

Macie jakieś pomysły?

pozdrawiam
AC 23 PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
Odpowiedz
Jeśli to jeden plik jest trefny to nie winił bym kompa. Coś jest w nim uszkodzone, bądź się za nim ciągnie.
Najprostsza metoda to wczytanie poleceniem Łącz projektu do nowego czystego pliku. Jeśli to nie pomoże
to poszukałbym czy to nie jakiś obiekt biblioteczny ew. któryś z używanych dodatków.
Odpowiedz
Rafał, dziękuję za sugestie.
Użycie "łącz" nie przyniosło efektu, również pozbycie się dodatków. Musi siedzieć coś głębiej a nie mam już zdrowia sprawdzać po kolei wszystkich bibliotek

zauważyłem natomiast, że idzie pracować w oknie 3D gdy jest właczony widok aksonometryczny, jak dotąd nic się nie mrozi, choć pracuje się dziwnie bez perspektywy
Jakoś domęczę to do końca Smile

pozdrawiam słonecznie

J.
AC 23 PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości