Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PRZEKROJE W ARTLANTISE
Witam, moje pytanie dotyczy Artlantisa, (mam 4) , chciałabym zrobić przekrój tak by była widoczna jedna ściana, chodzi konkretnie o pokazanie ułożenia płytek na ścianie, jest taka możliwość w tym programie?
I przy okazji, czy jest możliwość ukrycia jednej ściany, też w artlantisie, po to by w przypadku małego pomieszczenia lepiej pokazać wnętrze?
Odpowiedz
Polecenie Parallel Views i można wyznaczyć zakres aksonometrii:

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Znikanie ściany to najlepiej rozwiązać wstawieniem jej na osobną warstwę przed eksportem i ukryć ją dla odpowiedniej kamery.
Na szybko można zrobić to też w samym Artlantisie zamieniając odpowiedni fragment sceny na obiekt i ukrywając na warstwie.
Odpowiedz
Ok, narzędzie znalazłam ale znika mi widok pomieszczenia, zakres aksonometrii zaznaczam ale na pustym polu.
Odpowiedz
Witam, ponawiam pytanie bo bardzo zależy mi na czasie. Chodzi o przekroje w Artlantisie, już mi odpisano jak je zrobić, z tym, że mam problem, gdy pruóbuję ustawić widok na podglądzie znika mi rzut pomieszczenia, są widoczne tylko punkty świetlne.
Odpowiedz
Może włącz odpowiednie warstwy?

OT: "już mi odpisano jak je zrobić" - fajne, wygląda, że na forum działała automatyczna sekretarka :-)
Odpowiedz
:

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Dzięki, wszystko działa Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości