Czy ktoś może wie, skąd na wizualizacjach pojawia się efekt "poszarpania krawędzi"? Efekt ten pojawia się głównie przy ujęciach ukośnych.
Z tego co pamiętam kiedyś tego nie było...
Najszybciej chyba dla ciebie to zgłosić ten problem bezpośrednio do producenta przez stronę internetową: www.artlantis.com, w zakładce Learn more wybierz Support a następnie Support Center.
Należy utworzyć tzw. Ticket, który pozwala na kontakt bezpośrednio z działem technicznym.
Niestety support Artlantis mi nie pomógł.
Uważają że to nie jest błąd programu - nawet próbowali zwalić winę na ArchiCAD :roll:.
W Archicad widok 3D biały z krawędziami wszystkie linie ma równe.
działo sie tez tak kiedyś o ile pamiętam nawet była sesja postów na ten temat i o ile też pamiętam :? skończyło się tym że poszarpanie występuje na ekranie w okienku podczas działania w artsie ale po zachowaniu rendera juz go nie ma - i coś tam jeszcze było z ustawieniem antyaliasingu...hmmm
U mnie ten problem występuje po zakończenie renderowania, w pliku jpg.
Próbowałam użyć różnych wariantów antialiassing ale żaden nie wpłynął na poprawę jakości renderu.
Antialiasing poprawia piksele ale dla tekstur. Jedyna rada to robić większy render i zmniejszać go po obróbce w fotoszopie.
Ja bym tam podręczył jeszcze dział techniczny Abventu.