Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozbudowa MAC PRO 2009
Jak myślicie, jest jeszcze szansa na rozbudowę staruszka MAC PRO 2009 w zakresie dobrej grafiki?
Mac PRO / Quad-Core Intel Xeon 2x2,26GHz / 16GB DDR3 / ATI Radeon HD 4870 512GB / Mac OS X 10.14.2
Odpowiedz
Podejrzewam że jakiegoś Radeona nowszego możesz spróbować wsadzić, z Nvidią bym teraz nie ryzykował na Maku - bo się oficjalnie "zanielubili" ostatnio i Nvidia zaprzestała robić soft pod Maka do swoich kart, a i japcok pewnie wywalił stery z systemu a i pewnie nowych nie robi.

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
Koala napisał(a):Podejrzewam że jakiegoś Radeona nowszego możesz spróbować wsadzić,
Pozdr,
Koala

Ale wsadzę każdego Radeona? Nawet tego dedykowanego do PC? Jak tu wybrać jak się jest totalnie zielonym w te klocki?
Chciałbym, żeby na tym MAC PRO zadziałały wymagające programy do renderowania, które przed uruchomieniem, sprawdzają stan sprzętu i sterowników jak np. Twinmotion. Nie ukrywam, że strasznie zostałem w tyle ze sprzętem a PiS nie ułatwia mi biznesu :lol:
Mac PRO / Quad-Core Intel Xeon 2x2,26GHz / 16GB DDR3 / ATI Radeon HD 4870 512GB / Mac OS X 10.14.2
Odpowiedz
Ja mam teraz Radeon RX 580 8 GB, torpedaSmile chodzi właśnie na MacPro 5,1 z 2010. Właśnie go sprzedaję, pisz na priv, to chętnie Ci pomogę lub pogadamy o sprzedaży i instalacji karty.
AC22 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS Mojave
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości