Liczba postów: 54
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
cześć,
ArchiCAD 19 otwiera tylko pliki SKP 8 lub starsze. Większość obiektów na Warehouse jest S14 lub nowsza.... Nie mam Sketchupa. Czy jest jakaś inna metoda (bez konwersji na wcześniejszą wersję Sketchupa) importu modelu 3d?
Liczba postów: 279
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
niestety nie znam innej metody importu skp ( poza konwersją ale to oczywiste np darmowym meshlabem )
.... zastanawia mnie jednak dlaczego nie masz sketchupa ? w darmowej wersji "make" możesz sobie przerabiać do 8, bez problemów
chyba że .... przestudiowałeś dogłębnie postanowienia licencyjne i jest to niezgodne z licencją ( w sensie do celów komercyjnych )
ale jak się uprzeć, to obiekty z 3dwarehouse również mają dla mnie kwestię wykorzystania do celów komercyjnych.
jeśli tak jest, to daj znać proszę, wiedzy na forum nigdy mało.
Pozdrawiam
Liczba postów: 3 775
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Jest oczywiście upgrade do 20...(Zaraz mnie za to ktoś "zje")
bo żeby było śmieszniej to nawet Cinema 4d i Rhino nie radzą sobie z nowszymi formatami keczupa...(a AC 20 tak)
Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Liczba postów: 279
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
masz rację przekopałem się specjalnie przez eula i niestety tylko wersja sketchup pro, pozostaje meshlab, tylko nie mogę chwilowo sprawdzić czy pozwala na zapis do starszych skp czy pozostaje 3ds ( chyba że przez format rhino ?)
....wróć meshlab nie działa z SKP
Znalazłem wzmiankę o blenderze czytającym .skp w wrsji 2016 może ktoś potwierdzić możliwość konwersji blenderem plików skp do wersji 8 ?