Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skala skażona
Jest jakiś sposób na zrobienie skali skażonej na arkuszu?

Konkretnie chodzi o to, aby pokazać na przekroju urbanistycznym teren który w pionie ma niewielkie przewyższenia i w pionie miałby być pokazany w skali 1:200, natomiast w poziomie, w związku z dużymi wymiarami w skali 1:2000.
 MP 5.1, Xeon 6@3,33, 32GB, nVidia GTX 580. OSX 10.9.5_AC18.
Odpowiedz
zapisz liniowy rysunek jako obiekt, po czym wstaw go i zmień skalę na odpowiedniej współrzędnej.

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
Dzięki
Szkoda, że nie da się tego w programie zrobić bezpośrednio, bo chyba się nie da..
Przy tej metodzie co piszesz powstaje taki problem, że wszelkie ewentualne opisy, wymiarowania, a nawet grubości linii są zbyt zniekształcone..
 MP 5.1, Xeon 6@3,33, 32GB, nVidia GTX 580. OSX 10.9.5_AC18.
Odpowiedz
Ostatni raz używałem niesymetrycznej skali chyba na studiach(o ile w ogóle) - w normalnej praktyce zawodowej nie zdarzyło mi się, wiekszości architektów pewnie podobnie, w związku z tym mało kto by tego potrzebował.

ja pisałem żebyś liniowy rysunek - bez opisów zapisał jako obiekt...a nie wszystko - opisy potem manualnie trzeba wprowadzić..

zawsze można taki obiekt rozbić.

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości