Liczba postów: 334
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Właśnie wróciłem z urlopu i znalazłem na mailu taką niespodziankę:
"firmy GRAPHISOFT i Epic Games zawarły umowę o współpracy, której celem jest dostarczenie użytkownikom programu ARCHICAD najnowocześniejszej technologii renderowania w czasie rzeczywistym. Firma Epic Games jest twórcą unikalnego silnika renderującego Unreal Engine, znanego m.in. z gry Fortnite. W ramach umowy wszyscy uprawnieni posiadacze programu ARCHICAD 23 (po zakupie nowych licencji lub aktualizacji) będą mieli prawo do bezpłatnej, w pełni funkcjonalnej licencji przyszłej ulepszonej wersji programu Twinmotion Epic Games. Jej premiera zapowiadana jest na IV kwartał 2019 roku. Do tego czasu użytkownicy programu ARCHICAD mogą eksperymentować z obecną bezpłatną wersją Twinmotion dostępną na stronie unrealengine.com/twinmotion."
Ktoś coś wie więcej?
Czy dobrze zrozumiałem, że dostaniemy Twinmotion za free?  hock:
Z bibliotekami?
CineRender poleci?
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB + SSD 480GB i inne szpargały...
Liczba postów: 3 775
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
w 23 Cinerender ma podniesioną wersję... i robią spore porządki z shaderami (wreszcie).
Twinmotion jest oddzielnym produktem...na razie jest za darmo...jak będzie dalej to się okaże.
Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Liczba postów: 3 038
Liczba wątków: 75
Reputacja:
2
Z tej informacji jasno wynika, że jeśli ktoś zakupi uaktualnienie do wersji 23 to dostanie również nową, płatną wersję Twinmotion. Tego się będziemy trzymali.
Liczba postów: 334
Liczba wątków: 16
Reputacja:
0
Rafał napisał(a):Z tej informacji jasno wynika, że jeśli ktoś zakupi uaktualnienie do wersji 23 to dostanie również nową, płatną wersję Twinmotion. Tego się będziemy trzymali.
Ciekawe, co na to osoby, które wcześniej zakupiły TM za kasę... na szczęście się wstrzymałem
Win 10, AMD Ryzen 7 2700X, RAM 16GB, GTX 1060 6GB, SSD 128GB + SSD 480GB i inne szpargały...
Reputacja:
2
Tikos napisał(a):Rafał napisał(a):Z tej informacji jasno wynika, że jeśli ktoś zakupi uaktualnienie do wersji 23 to dostanie również nową, płatną wersję Twinmotion. Tego się będziemy trzymali.
Ciekawe, co na to osoby, które wcześniej zakupiły TM za kasę... na szczęście się wstrzymałem 
Mają obiecany zwrot kasy.
Liczba postów: 293
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Od razu napiszę, że zwrot kasy mają tylko osoby, które w 2019 roku kupiły najnowszą wersję. Innym osobom Epic (czyli nowy właściciel TM) proponuje darmowy upgrade do nowej wersji i tyle. I to oficjalne stanowisko z maila z suportu Epica.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam, jako że ostatnio ukazała się nowa wersja twinmotion 2020, chciałbym się zapytać, czy ktoś wie jak posiadacz archicad 23 ma uzyskać tą darmową licencję na twinmotion? Zbytnio poza tą informacją, że mamy mieć bezpłatną licencje nie ma nic, jak to pobrać np jakiegoś linku, sprzedawcy archicad w pl też nie są zbytnio poinformowani, czy ma ktoś jakieś wiadomości?
Reputacja:
2
fasterWA napisał(a):Witam, jako że ostatnio ukazała się nowa wersja twinmotion 2020, chciałbym się zapytać, czy ktoś wie jak posiadacz ARCHICAD 23 ma uzyskać tą darmową licencję na twinmotion? Zbytnio poza tą informacją, że mamy mieć bezpłatną licencje nie ma nic, jak to pobrać np jakiegoś linku, sprzedawcy ARCHICAD w pl też nie są zbytnio poinformowani, czy ma ktoś jakieś wiadomości? To ciekawe co piszesz, od dwóch dni informacje wiszą na naszej stronie. Na jutro planowany jest mejling do użytkowników.
Reputacja:
2
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Zwracam honor po prostu byłem zbyt niecierpiliwy 8) , dzisiaj dostałem maila od archiclubu ze wszystkimi wskazówkami, jest ok tak jak obiecano  generalnie i tak bardzo dziękuję za szybką odpowiedź
Liczba postów: 1 487
Liczba wątków: 191
Reputacja:
0
a może ktoś kojarzy jaka wersja engine jest w tej wersji last minute 2020.1;
tak tylko pytam (...z ciekawości !) 8)
Dell 7740 | Xeon E-2276M 64GB | 1TB NVMe | WinPro 10x64 | FHD 17, Quadro RTX 3000 6GB + 2x LG34"/2560x1080
Archicad 24+, ArtLantis S 2+, Twinmotion
Reputacja:
2
garry napisał(a):a może ktoś kojarzy jaka wersja engine jest w tej wersji last minute 2020.1;
tak tylko pytam (...z ciekawości !) 8) Słuszne pytanie ale nie znalazłem odpowiedzi, najnowsza wersja UE to 4.24, na macOS to 4.19.2 a TM 2020 nie wiadomo.
Wersje od 4.2 są już z silnikiem raytracing.
Liczba postów: 1 487
Liczba wątków: 191
Reputacja:
0
Rafał napisał(a):garry napisał(a):a może ktoś kojarzy jaka wersja engine jest w tej wersji last minute 2020.1;
tak tylko pytam (...z ciekawości !) 8) Słuszne pytanie ale nie znalazłem odpowiedzi, najnowsza wersja UE to 4.24, na macOS to 4.19.2 a TM 2020 nie wiadomo.
Wersje od 4.2 są już z silnikiem raytracing. no właśnie apetytu Epic narobił (mniam, mniam 8) ) ale o wersji silnika nigdzie ani słowa a już parę razy grzebałem w sieci; wstydzą się czy co, no ale najważniejsze że działa 8) - jak dla mnie bomba.
Dell 7740 | Xeon E-2276M 64GB | 1TB NVMe | WinPro 10x64 | FHD 17, Quadro RTX 3000 6GB + 2x LG34"/2560x1080
Archicad 24+, ArtLantis S 2+, Twinmotion
Reputacja:
2
Nie sądzę żeby się czegokolwiek wstydzili :-) Wersja UE z całą pewnością jest o kilka numerków wyższa.
Liczba postów: 1 836
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Cos co jeszcze chwile temu było niemożliwe - obróbka w czasie rzeczywistym bilionów poligonów ....tak bilionów...  hock:
Chłopaki zrobili silnik nad silniki i do tego daja go do testów, al e ja jestem za cienki...
https://youtu.be/qC5KtatMcUw
Dell Precision Tower, Intel i9, 20x3,7 GHz, 32 GB, Nvidia Quadro RTX 4000 |
Dell Precision|Intel i7/4x2,8 GHz |8GB| AMD Fire Pro W4170 M| Win10Pro|
|Archicad 25 | Artlantis 2021 |Artlantis R6,5|
|