Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W trosce o zawód architekta - nowy kalkulator
Zapraszam do skorzystania lub przetestowania kalkulatora honorarium architekta. W trosce o Nasz zawód architekt/twórca postanowił podzielić się voucher'ami na darmowe korzystanie z kalkulatora.

Od dzisiaj udostępniamy SIMPLIFEE.PL wszystkim uprawnionym architektom za darmo. Proponujemy szerokokątne działanie naprawcze, będziemy wdzięczni za udostępnianie, informowanie swoich uprawnionych znajomych o tym fakcie.

...Niespełna rok temu opublikowałem narzędzie SIMPLIFEE.PL służące określaniu wartości prac projektowych w oparciu o regulaminy honorariów. Korzysta z niego obecnie kilkaset osób z całej Polski, a także z Ukrainy i Wielkiej Brytanii. Mechanizm liczy koszty prac podstawowych i dodatkowych wchodzących w zakres aktywności architekta, kalkuluje koszt realizacji inwestycji oraz finalnie publikuje, na życzenie, ofertę na prace projektowe.
Dzisiaj udzielam dostępu do narzędzia wszystkim uprawnionym architektom polskim nieodpłatnie, licząc na wygenerowanie mechanizmu regulującego rynek.

Każdy z członków IARP wysyłając wiadomość na maila info@simplifee.pl, również via messanger ze strony facebook/simplifee.pl z informacją o przynależności do Izby Zawodowej oraz imieniem i nazwiskiem otrzyma unikalny kod. Jedna osoba może otrzymać kody dla całej grupy, wysyłając wiadomość o imieniu i nazwisku architekta i przynależności do Izby....

spróbujmy naprawić rynek usług projektowych

[Obrazek: 23659135_1940255359569865_62788624374879...e=5AF54F4E]

[Obrazek: 12.31.2017-13.07.png]
Mac PRO / Quad-Core Intel Xeon 2x2,26GHz / 16GB DDR3 / ATI Radeon HD 4870 512GB / Mac OS X 10.14.2
Odpowiedz
Jakieś jaja...
z całym szacunkiem, ale jakim cudem mozna wykonac ten projekt za 8 tys złotych ???
"Budynek mieszkalny jednorodzinny projekt budowlano-wykonawczy, szczegółowe rysunki w sali 1:50, schematy instalacji, wszelkie formalności"
[Obrazek: 19ca0bb4bf63a35ac0f8f0998bdeb763.jpg]
https://simplifee.pl/przykladowe_wyceny/...orodzinny/
AC22 na MacPro 5.1
Obecnie: Mac OS Mojave
Odpowiedz
Może gotowiec...ale i tak się napracować trzeba...2x tyle to już jest dumping...
Tak czy siak nawet przy takiej skandalicznej ceniue - przyjdzie pan/pani Klyjent ("najlepsi" to korpoludki średniego szczebla jak ich wyciskają to i oni by chcieli) zapyta dlaczego tak drogo...a przy jakimkolwiek problemie....przecież "tyle płacimy"....

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
lear napisał(a):Jakieś jaja...
z całym szacunkiem, ale jakim cudem mozna wykonac ten projekt za 8 tys złotych ???

Myślę, że to pomyłka.
Z drugiej strony... wpadłem ostatnio w urzędzie na kolegę z dawnych lat, który mi się pochwalił, że "on domki trzepie" za 7-9 tysi w zależności od gabarytu.
Na moje wielkie oczy dorzucił, że z tego konstruktorowi 1200zł odpala a branż nie trzeba (tak faktycznie w Pozku i w powiecie jest, wystarczy opis)
Robi półtora domku miesięcznie i jest git.
Podobno takie ceny funkcjonują, ja nie wiem, bo jak już wezmę domek to raczej drożej Smile

Zapoznam się z tym cennikiem, dziękuję, Pietrek.

pozdrawiam

[edit]
Mam już teraz pewność, że to wyceniający ten domek coś poknocił albo użył współczynnika korygujacego rzędu 0,4. Sprawdźcie sami, namawiam, bo narzędzie proste i szybkie. A że jesteśmy (jako ogół) skłonni pracować za czapkę śliwek to nie wina twórców narzędzia.
AC 23 PL-Win10-i7-24GB RAM - ASUS GeForce GTX 1060
Odpowiedz
Dlatego nigdy, ale to nigdy nie zaprojektuje domku. Jak widzę co się dzieje z tymi cenami to jestem przerażony. U mnie robią już nawet za 4500 zł niby indywidualne - jakaś masakra, wolę głodować i chodzić po śmietnikach.
Mac PRO / Quad-Core Intel Xeon 2x2,26GHz / 16GB DDR3 / ATI Radeon HD 4870 512GB / Mac OS X 10.14.2
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości