Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Widoczność podglądu obiektów GDL w folderze
Kilka lat temu wchodząc w foldery miałam podgląd pod zgromadzone obiekty GDL, jednak po jednej z Windowsowych aktualizacji podglądy zniknęły - co utrudnia mi trochę pracę. Jakieś rady? Jest to jeszcze w ogóle możliwe?
Odpowiedz
https://helpcenter.graphisoft.com/techn ... extension/
Odpowiedz
Niestety to nie pomogło, podgląd nie jest widoczny ani bezpośrednio w folderze ani przez opcję właściwości Sad
Odpowiedz
ewan napisał(a):Niestety to nie pomogło, podgląd nie jest widoczny ani bezpośrednio w folderze ani przez opcję właściwości Sad
Pamiętaj, że obiekty fajnie można przeglądać w Menedżerze bibliotek. Sprawdziłem na moim pececie i też nie działa, na macOS nie ma problemu:

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Dzięki Smile
Odpowiedz
A ja chciałbym odświeżyć temat bo może ktoś znajdzie rozwiąznie? Mam ten sam problem z tym, że u mnie część obiektów .gsm ma podgląd w eksplorerze, a część nie. Niestety mam ponad 30 GB takich obiektów i przeglądanie poprzez ArchiCADa nie wchodzi w grę - jest ich zbyt dużo pomimo iż są podzielone na kategorie i typy.
Odpowiedz
Może te obiekty po prostu nie mają wygenerowanego podglądu? ktoś nie wkleił obrazka jak j robił obiekt...
jeśli obrazek jest widoczny w AC ... to warto by sprawdzić z której wersji AC jest obiekt....może jest tak że są to stare obiekty...ale chyba nie właśnie u siebie sprawdziłem parę rzeczy które gdzieś na dysku wiszą od dawna i podglądy są.

dla cepeta:
Tak czy siak wyłączenie plugina i zainstalowanie go od nowa (po restarcie) zwykle pomaga.
Uwaga były takie sytuacje że przy kiektórych wersjach AC (bodajże przy 18) był jak to gimbaza mówi "epicki fail" tego pluginu - bodajże wersja bez poprawek robiła dziwne rzeczy
https://helpcenter.graphisoft.com/troub ... ing-guide/

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
Kiedyś z tym walczyłem na windows7 i udało sie
Trzeba wejsć do folderu Graphisoft Shell Extension i otworzyc plik register.bat(otworzy sie czarne okienko DOS, nic nie robimy, samo zniknie). Po tym nalezy zrobic reset kompa i mozemy juz przegladac swoje obiekty z poziomu windowsa o ile mają zapisany podgląd.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości