Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wizualizacja budynków ArchiCad/Artlantis
Witam,
zwracam się z gorącą prośbą do Was - użytkowników tego forum.
Jestem na etapie robienia pracy magisterskiej i celem mojej pracy jest zrobienie wizualizacji budynków w programie Archicad lub Artlantis. Z racji tego, że prace z archicadem zacząłem niedawno wiec nie posiadam takich umiejetności aby owe wizualizacje wykonać.

Zwracam się zatem do Was z prośbą czy udostępnilibyście mi kilka swoich wizualizacji budynków zrobionych w programie archicad lub artlantis.
Sprawa jest dla mnie bardzo pilna i poważna.
Pomóżcie proszę.
Pozdrawiam
gg: 7937095
Mówią, że do trzech razy sztuka, jednak zdecydowanie nie tyczy się to dublowania tematów w trzech różnych działach :?
Ale i tak nieźle, że choć raz trafiłeś w odpowiedni :lol:
BTW świetny sposób na szukanie pomocy - na wstępie denerwować potencjalnych pomocodawców - innych użytkowników forum Confusedhock:

Wizualizacje, czyli ostateczny efekt w postaci bitmapy, znajdziesz na stronach artlantisa, w dziale galeria, na stronach pracowni użytkowników forum..
Pytasz jednak pewnie o pliki z programów
- z artlantisa nic ci po nich, bo bez biblioteki z shaderami i obiektami model będzie niekompletny
-z AC raczej nikt ci nie udostępni tony swoich ustawień, które zwykle wynikają z lat pracy i doświadczeń, a są składową pliku pln.. IMHO taki plik jest często więcej wart niż licencja Wink

Zresztą po co Ci one?

PS praca magisterska i ZACZYNASZ poznawać oprogramowanie? Opracuj ją może lepiej na tym co znasz, a jeśli nic nie znasz to co ty generalnie robisz? Wink
PS2 Jeśli jednak AC + ARTL to jest na tym forum tona informacji na każdy temat - wystarczy poszukać, są tutoriale, podręczniki, zawsze możesz też spytać (wystarczy RAZ). Tak więc, dla chcącego nic trudnego Big Grin Powodzenia
 MP 5.1, Xeon 6@3,33, 32GB, nVidia GTX 580. OSX 10.9.5_AC18.
Dokładnie chodzi mi o wizualizację w formie plików filmowych- tego bardzo potrzebuję.
Myślę, że sophie nie będzie mieć nic przeciw podlinkowaniu Wink viewtopic.php?f=18&t=2614
Tutaj cała masa: http://www.youtube.com/results?search_q ... ation&aq=f
 MP 5.1, Xeon 6@3,33, 32GB, nVidia GTX 580. OSX 10.9.5_AC18.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Smile Czy chodzi o filmy instruktażowe czy filmy z prezentacji projektów ?
Postanowiłem zapodać mój pierwszy filmik przerobiony na szybkiego (w ostatni szósty dzień triala VBE) za pomocą Frapsa. Jak się okazało to niezła metoda ale zacina mimo dobrej karty graficznej. Zacinanie spowodowane jest chyba ciągłym zapisem na dysk bo sam VBE idzie płynnie. Jeżeli dysponujemy pełną licencją VBE to robienie filmików jest zbędne. Zanim jednak doszedłem do wprawy musiałem opanować VBE i kompresje Frapsa a to spowodowało wyczerpanie triali na wszystkich kompach jakie miałem :wink: . VBE stawiam na równi z ARTL i warty jest zakupu. Osobiście czekam jeszcze na poprawę jakości teksturowania.
upsss, chyba rozpisałem się nie na temat :? :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=kvZd4B9On...embedded#!
Mac PRO / Quad-Core Intel Xeon 2x2,26GHz / 16GB DDR3 / ATI Radeon HD 4870 512GB / Mac OS X 10.14.2

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości