Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zasłona za oknem
Witam serdecznie!
Pracuję na archicadzie oraz artlantisie. W wielu wizualizacja domków jednorodzinnych za oknem widoczna jest zasłona. Zauważyłem również że czasami efekt w każdym oknie jest taki sam. Czy aby uzyskać efekt zasłony za oknem trzeba wstawić element modelowy w archicadzie czy może jest taka faktura do nałożenia w artsie która dawała by efekt przeszklenia z zasłoną za oknem?
Są elementy gdl do wstawienia w archicadzie ale przeważnie taka zasłona dużo "waży" i przy np. budynku wielorodzinnym plik robi się sporych rozmiarów, a archicad nie ma gotowego elementu, dlatego zastanawiam się czy jest jakiś inny sposób aby uzyskać ten efekt.
Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i podpowiedzi.
Pozdrawiam,
Radek
Odpowiedz
ja wstawiam zasłony przekonwertowane z skp bezpośrednio do .atlo na 3d warehouse masz ich pełen wybór a w artlantisie zrobisz sobie atlo - tylko od razu pokasuj wszystkie tekstury i nałóż materiał standard - biały ( ewentualnie możesz pograć białą teksturą ) ale koniecznie daj własne ustawienia renderingu dla materiału - low poly.
Takie zasłonki nie mulą mi w zasadzie nigdy a miewam sporo nawet koło 50-70 sztuk no i możesz ich używać błyskawicznie
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości