Liczba postów: 18
Liczba wątków: 9
Reputacja:
1
Cześć. Chcę doświetlić scenę dzienną - elewację budynku dodatkowym światłem sztucznym. Aby było widać efekt dodanego światła jego moc muszę ustawić praktycznie na max, a i tak efekt nie jest duży. Kiedy na próbę "zgaszę" słońce wówczas w ciemności również wszystkie dodawane światła świecą dość słabo. Jak to naprawić? Pozdrawiam, Łukasz
Liczba postów: 3 775
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
-Ambientem,
-podbić ISO...
Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Reputacja:
0
Jak przegniesz z lumenami w Artlantisie to dostaniesz w pakiecie "chmurę" artefaktów najczęściej w okolicy źródła światła.
Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Liczba postów: 279
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
KOALA - błagam nie ambientem, Łuki - znalazłeś dobre rozwiązanie, artlantis od wersji 6 nie lubi oświetlenia jednym źródłem światła, oczywiście bez przesady z ich ilością.
Na twoim miejscu zaświeciłbym jednak jakąś dużą płaszczyzną z neonem zamiast źródłem punktowym. Ja od 6.5 w zasadzie rzadko świecę czymś innym a artefaktów blisko źródła to już nie widziałem od hohoo
Reputacja:
0
Widzialem artefakty jak ktoś dał 10000 lumenow na żarowce i się na nią patrzył...
Ostatnio artlantis przestał być u mnie często używanym narzędziem...
Koala