Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nóż a w zasadzie komplet noży...
otwiera się w kieszeni....

http://www.planowo.pl

różne kwiatki:

Kod:
"Z jakiego pustaka budować dom?
Zamierzam wybudować dom, w projekcie mam ścianę 25 + ocieplenie 10, ale po wizycie w firmach wykonawczych usłyszałem, że lepsze będą 35 + 10 ocieplenie. I co sądzicie o tym?"

i odpowiedzi...

Kod:
Użycie materiału o grubości 35 cm jest nieuzasadnione i kosztowne. W zupełności wystarczy 25 cm. Możesz dać beton komórkowy, który jest najtańszy i najcieplejszy. Jeśli chcesz mieć lepsze parametry akustyczne, polecam silikaty, a jak ktoś lubi ceramikę, to też dobre rozwiązanie, bo lepiej chroni przed wodą. Decyzja jest Twoja. Moim zdaniem lepiej zainwestować w grubszą warstwę styropianu niż bloczka.

Kod:
Zgadzam się. Na mur wystarczy bloczek grub.20 cm, ale ocieplić mur trzeba min.14 cm styropianu lub więcej nawet 2 x 14 cm, to zyskasz na zużywanym gazie. To naprawdę procentuje.

:roll:
ARCHICAD 12 ⅓
Odpowiedz
myślałem że zacier procentuje.... a tu masz styropian też, tylko musi go być 2x14cm.. :lol:
Nie od dziś wiadomo że w Bulandii są sami specjaliści od budownictwa, polityki, samochodów i zdrowia.....
Dell Precision Tower, Intel i9, 20x3,7 GHz, 32 GB, Nvidia Quadro RTX 4000 |
Dell Precision|Intel i7/4x2,8 GHz |8GB| AMD Fire Pro W4170 M| Win10Pro|
|Archicad 25 | Artlantis 2021 |Artlantis R6,5|
Odpowiedz
...niech ktoś tam może napisze, że ściankę najlepiej tylko ze styropianu wykonać...
Odpowiedz
będzie superowo bo lekka, tania i zdrowa.... :lol: :lol: :lol:
Dell Precision Tower, Intel i9, 20x3,7 GHz, 32 GB, Nvidia Quadro RTX 4000 |
Dell Precision|Intel i7/4x2,8 GHz |8GB| AMD Fire Pro W4170 M| Win10Pro|
|Archicad 25 | Artlantis 2021 |Artlantis R6,5|
Odpowiedz
z naciskiem na "zdrowa"

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
... i koniecznie bez tynku , nabiera z czasem (gratis) ladnej zółtawej barwy , porównywalnej do popularnego "ekri"
pzdr 8)
ArchiCAD 11 , Artlantis R , Dell Precision M6300
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości