Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zakup AC 16 a licencja BIMx
Witam. CZy przy zakupie licencji ArchiCada byliście informowani przez Waszego sprzedawcę o tym, że BIMx dołączony do programu działa tylko 30 dni? Na polskiej stronie nie ma tej informacji. Jest tylko na stronie GRAPHISOFT-u, po angielsku. Czy prawo nie wymaga informacji po polsku?
AC 21
Windows 10
Odpowiedz
Witam,
Tez mnie nikt nie poinformował o tym że licencja na BIMx wygasa. Chciałam włączyć, okazało się że nie odnajduje klucza i od godziny szukam co jest grane. Dopiero tu znalazłam jakąs informacje na ten temat. Faktycznie jest tak że tylko w wersji do potestwania? I co dalej? Trzeba kontynuację wykupić?
Odpowiedz
Licencja nie wygasa...tylko że pliki po tych 30 dniach będą działać tylko na komputerze na którym zostały utworzone.

Poza tym wasze problemy znikną wraz z wersją 17...

Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Odpowiedz
ok, jeżeli nie mam wersji AC 17 i po 30 dniach moja 16 mówi, że nie wykrywa klucza, to chyba jednak coś jest nie tak prawda?
Odpowiedz
Do wersji 16-tej program BIMx był płatny, okres działania wersji próbnej mógł się różnić w zależności od czasu, w którym nastąpiła instalacja dodatku (GS promując produkt raz znacząco wydłużył ważność tej licencji).
Od wersji 17-tej BIMx jest darmowy i automatycznie instalowany wraz z ArchiCAD-em. Podobnie z BIMx Hyper-model, który płatny jest dopiero w momencie odtwarzania gotowych już plików.
Odpowiedz
Bakabayashi napisał(a):ok, jeżeli nie mam wersji AC 17 i po 30 dniach moja 16 mówi, że nie wykrywa klucza, to chyba jednak coś jest nie tak prawda?
Coś byłoby nie tak gdyby działał po tym czasie bez zakupu licencji.
Odpowiedz
Cytat:Tez mnie nikt nie poinformował o tym że licencja na BIMx wygasa. Chciałam włączyć, okazało się że nie odnajduje klucza i od godziny szukam co jest grane. Dopiero tu znalazłam jakąs informacje na ten temat. Faktycznie jest tak że tylko w wersji do potestwania? I co dalej? Trzeba kontynuację wykupić?

Cytat:Licencja nie wygasa...tylko że pliki po tych 30 dniach będą działać tylko na komputerze na którym zostały utworzone.

Więc kto ma rację?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości