Liczba postów: 6
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Witam. CZy przy zakupie licencji ArchiCada byliście informowani przez Waszego sprzedawcę o tym, że BIMx dołączony do programu działa tylko 30 dni? Na polskiej stronie nie ma tej informacji. Jest tylko na stronie GRAPHISOFT-u, po angielsku. Czy prawo nie wymaga informacji po polsku?
AC 21
Windows 10
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam,
Tez mnie nikt nie poinformował o tym że licencja na BIMx wygasa. Chciałam włączyć, okazało się że nie odnajduje klucza i od godziny szukam co jest grane. Dopiero tu znalazłam jakąs informacje na ten temat. Faktycznie jest tak że tylko w wersji do potestwania? I co dalej? Trzeba kontynuację wykupić?
Liczba postów: 3 775
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Licencja nie wygasa...tylko że pliki po tych 30 dniach będą działać tylko na komputerze na którym zostały utworzone.
Poza tym wasze problemy znikną wraz z wersją 17...
Pozdr,
Koala
WDROŻENIA I TRENINGI ARCHICADA U KLIENTA. PLIKI PROTOTYPOWE AUTOMATYZUJĄCE PRACĘ I OBIEKTY GDL NA ZAMÓWIENIE
Liczba postów: 28
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
ok, jeżeli nie mam wersji AC 17 i po 30 dniach moja 16 mówi, że nie wykrywa klucza, to chyba jednak coś jest nie tak prawda?
Liczba postów: 3 038
Liczba wątków: 75
Reputacja:
2
Do wersji 16-tej program BIMx był płatny, okres działania wersji próbnej mógł się różnić w zależności od czasu, w którym nastąpiła instalacja dodatku (GS promując produkt raz znacząco wydłużył ważność tej licencji).
Od wersji 17-tej BIMx jest darmowy i automatycznie instalowany wraz z ArchiCAD-em. Podobnie z BIMx Hyper-model, który płatny jest dopiero w momencie odtwarzania gotowych już plików.