Archiforum
AC SE2018 Brak opcji poziomu wzniesienia góry w ścianach i schodach - Wersja do druku

+- Archiforum (https://archiforum.pl)
+-- Dział: ARCHICAD (https://archiforum.pl/Forum-ARCHICAD)
+--- Dział: ARCHICAD (https://archiforum.pl/Forum-ARCHICAD--8)
+--- Wątek: AC SE2018 Brak opcji poziomu wzniesienia góry w ścianach i schodach (/Thread-AC-SE2018-Brak-opcji-poziomu-wzniesienia-g%C3%B3ry-w-%C5%9Bcianach-i-schodach)



AC SE2018 Brak opcji poziomu wzniesienia góry w ścianach i schodach - michuoz - 16-10-2020

Witam forumowiczów

Proszę o Was o pomoc, bo nie mogłem nigdzie się doszukać rozwiązanie mojego problemu.

Posiadałem kiedyś starsze wersje Archicada 15 i była tam opcja np. w ścianach bądź schodach w zakładce "Geometria i położenie"  można było wznieść ścianę lub schody w opcji "poziom wzniesienia góry " , w AC Start Edition 2018 takowej opcji nie mam i za każdym razem muszę pamiętać że np. wysokość kondygnacji parteru mam 300 cm, więc muszę pamiętać by takową wartość wpisać.

Czy jest to wina mojej wersji Stat Edition (wersja Mac Os) ? czy może są jakieś ukryte opcje , o których nie wiem.

Pozdrawiam Smile


RE: AC SE2018 Brak opcji poziomu wzniesienia góry w ścianach i schodach - Rafał - 16-10-2020

(16-10-2020, 10:57 AM)michuoz napisał(a): Witam forumowiczów

Proszę o Was o pomoc, bo nie mogłem nigdzie się doszukać rozwiązanie mojego problemu.
To akurat jedna z niewielu 
Posiadałem kiedyś starsze wersje Archicada 15 i była tam opcja np. w ścianach bądź schodach w zakładce "Geometria i położenie"  można było wznieść ścianę lub schody w opcji "poziom wzniesienia góry " , w AC Start Edition 2018 takowej opcji nie mam i za każdym razem muszę pamiętać że np. wysokość kondygnacji parteru mam 300 cm, więc muszę pamiętać by takową wartość wpisać.

Czy jest to wina mojej wersji Stat Edition (wersja Mac Os) ? czy może są jakieś ukryte opcje , o których nie wiem.

Pozdrawiam Smile

To akurat jedna z niewielu różnic pomiędzy Archicadem pełnym a tym w w wersji SE...