Archiforum
logowanie automatyczne - Wersja do druku

+- Archiforum (https://archiforum.pl)
+-- Dział: Sprawy organizacyjne Forum (https://archiforum.pl/Forum-Sprawy-organizacyjne-Forum)
+--- Dział: Instrukcja obsługi forum i Sprawy administracyjne (https://archiforum.pl/Forum-Instrukcja-obs%C5%82ugi-forum-i-Sprawy-administracyjne)
+--- Wątek: logowanie automatyczne (/Thread-logowanie-automatyczne)



logowanie automatyczne - garry - 31-08-2006

Odpowiedź pewnie leży po mojej stronie ale nie wiem co jest? Ile razy włączałem logowanie automatyczne to przy następnym logowaniu znów musiałem się logować. Może ktoś wie w czym rzecz (ustawienia internetowe przeglądarki czy jakieś systemowe) ? Jak skutecznie ustawić u siebie automatyczne logowanie?


- Rafał - 31-08-2006

Zależy chyba od przeglądarki (IE czy Mozilla czy inne) - ja po włączeniu tego przycisku na niektórych forach ląduję automatycznie zalogowany (nic tylko pisać), a na niektórych niestety muszę kliknąć. W tym drugim przypadku po zaznaczonym zapamiętywaniu haseł muszę tylko kliknąć ok.


- Rafał - 31-08-2006

Z Mozilli Firefox nie muszę się logować na naszym forum przy zaznaczonym pstryczku wcale - wystarczy, że nie wylogowuję sie przy zakończeniu. Właśnie sprawdziłem.
Ustawienia domyślne - w przeglądarce nic nie zmieniałem - włączone Cookies (ciasteczka), historia, zapamiętywanie haseł.


- garry - 31-08-2006

OK, Używam IE (+ nakładka Maxthon) i włączyłem autouzupełnianie nazwy użytkownika i hasła.
Można to ustawić w opcjach:
[Obrazek: autologowaniezj8.jpg]
Przy pierwszym logowaniu (wpisaniu nazwy i hasła) trzeba jeszcze potwierdzić chęć zapamiętania tego hasła i przy kolejnych logowaniach wystarczy wpisać pierwszą literę nazwy użytkownika, potem wybrać ją z listy i kolejne entery załatwiają logowanie (hasło wstawia się samoczynnie).


- Rafał - 31-08-2006

Maxtona nie używam - ale Mozillą i IE wpadam na to forum już zalogowany (nie muszę nic robić). Dlaczego nie wiem :-) Pytanie chyba do magika znającego się na sieci itp. bo na inne fora muszę robić, tak jak piszesz - pierwsza literka - wybór nazwy - hasło wskakuje samo - Enter.


- jef - 03-01-2007

Rafał napisał(a):Mozillą i IE wpadam na to forum już zalogowany (nie muszę nic robić)

Też używam tych przeglądarek. Miałem podobne pytania. Ostatnio zmieniałem dysk. Z naszym forum nic się nie zmieniło, ale jeszcze tylko na jedno inne "wpadam już zalogowany" - inne niż przed zmianą dysków. Zmieniłem jedynie hierarchię pozostałych forów. 3 na 2 - tylko na naszym i drugim " nie muszę nic robić".

Pozdrawiam Smile